Hlavní navigace

Proč tak málo zájmu

5. 3. 2008 15:37 (aktualizováno) webdev

Již několik let existuje server rotaxmame.cz jedná se o komunitní záležitost lidí, kteří rádi hrají takové ty různé RETRO hry. Tím mám namysli nejvíc hry z automatů co za mých mladých let putovaly v maringotce a nejen já jsme netrpělivě očekávali kdy se zase vrátí. Byla to doby kdy jsem naházel hromadu peněz (tenkrát to byla hromada peněz) do automatu s hrouAstyanax nebo Time pilot. Byla to doba kdy hra musela být nejprve zábavná pak mít dobrou grafiku a zvuk. Nikoliv obráceně. Při srovnání třeba onoho Time pilota a třeba poslední novinky od Cry Teku Crysis. Tak vám řeknu, že u Time pilota jsem strávil mnohem víc času a hlavně i dneska mě baví mnohem víc. Je to prostě tím, že hry kde měl člověk tři životy a nějaký dostal jen výjimečně jsou mnohem větší nervák než dnešní Save/Load. Navíc dnešní hry se hrubě mění v grafické orgie, kde sice jediný chladič grafické karty nezůstane chladný, ale hru projdete za 8 nebo 12 hodin čistého času azjistíte, že vás vlastně ani moc nebavila. To se u starých časem prověřených her nestává.
Proto také vzniklo Rotaxmame.cz dává možnost lidem, kteří chtějí srovnat svůj výsledek s někým jiným právě v těchto starších hrách kde šlo především o score. Samozřejmě nejen to. Každý má možnost požádat o přidání hry, může přispívat do Blogu, nebo psát krátké recenze na hry které hraje. Může si stejně dobře přehrát jak hráli ti lepší a díky tomu zjistit různé finty. Možností je prostě hrozně moc a hlavně je to asi tak stokrát lepší a návykovější než super 3D hry za 1200 Kč. Tohle nic nestojí.
Co mě samotného ovšem zaráží je zatím malý zájem. Kdekdo má rád takové ty snadné a jednoduché hry, které člověka drží a čas u nich letí. Přesto si projekt jako je Rotaxmame.cz našel relativně málo vyloženě aktivních hráčů. Nebo ještě lépe lidí je relativně dost, ale aktivních, kteří přispívají komunitě těch je málo. Dnes je už dokonce spuštěná anglická verze takže v tomhle určitě problém nebude. Nedávno dokonce přibyla možnost hrát hry z Amigy (to je teprve mazec ;-). Přesto je aktivních málo. Kde je problém se snažím zjistit už dlouho. Mám na to v zásadě tři odpovědi.

1. Rotaxmame je zatím mladá věc a absolutně má málo uživatelů, aby se z nich vykrystalizovalo takové to tvrdé jádro.

2. Rotaxmame je projekt málo zajímavý pro uživatele takže přírůstek uživatelů je, bráno absolutně celkem malý.

3. Rotaxmame je prostě k ničemu. Nikoho nezajímá a hotovo.

ad 1) Tak moc mladé Rotaxmame.cz není. Je pravda, že není tak velké povědomí o jeho existenci, ale stále lze říct, že to není tak hrozné. Proto si myslím, že je chyba někde jinde.

ad 2) Tomuhle bych věřil asi nejspíš. Rotaxmema prostě není Libimseti.cz aby se tam registroval každý hej nebo počkej. Díky tomu prostě je jeho růst hodně pomalý. I když kladu si otázku. O tolik?

ad 3) Poslední možnost je podle mě zcela o ničem. Lidi co to zkusí a vynaloží tu úvodní energii jsou prostě nadšeni. Soutěžní povaha projektu je nutí pravidelně se zapojovat a hlavně je udržuje vtažené dovnitř.

Takže se ptám kde je sakra ta chyba?

Sdílet

  • 5. 3. 2008 22:13

    Mamák (neregistrovaný)

    Co vidím, když se podívám na web Emuxu? NIC !!! Žádná diskuze, žádné fórum.
    A když se zaregistruju, co vidím? Jen to, co je dovoleno vidět někomu, kdo není vyvolený (vyhulený?).
    Příspěvky v Diskuzi jsou čitelné pouze podle toho, jaký kdo má "level" a "oblíbenost"!
    Tedy pánové, vy "skalní zastánci fair-play", to vám to není hloupé, že si vás JMV zakto rozškatulkoval?

    Naproti tomu na Rotaxmame.cz je pro návštěvníka k nahlédnutí všechno kromě Chatu.
    Kdokoli se může podívat do Fóra (dříve diskuze), seznamy jak her tak hráčů jsou přístupné bez registrace, rovněž tak statistiky a žebříčky.

    Ano, navštívil jsem oba weby a můžu říci, že Rotaxmame.cz je graficky velice zdařilý, a co se týče bodování, to je opravdu vypracované.

    Bany? Nevím o tom, že by poctivý a slušný hráč někdy dostal ban.
    Ban může dostat jedině někdo, kdo podvádí nebo se vyjadřuje tak, že web přístupný i mládeži se poté stává "Mládeži nepřístupný".

    A tito "nespokojenci", kterým je neznámý pojem "slušné chování", ti teď z pod křídel JMV spílají těm, kteří nezapomněli, co je to slušnost a kterým jde především o vlastní hru a zábavu. A JMV je v tom ještě podporuje. Ale co je na JMV nejsmutnější, že zloděj volá "Chyťte zloděje!"

    Re: HAI - No je s podivem, že jsi smazání účtu na Rotaxmame nepožadal v době, kdy jsi byl se svými rekordy na výsluní.
    Teď, když jsi klesl z první pozice na čtvrtou, tak najednou pliveš síru? :-))

  • 5. 3. 2008 13:07

    anonym (neregistrovaný)

    1) máte blbě odkaz ve spotu

    2) k čemu to vlastně je? i jako přiznivec retro her nevidím důvod, někde trávit čas zapisováním score do tabulek

  • 5. 3. 2008 15:35

    Grovik (neregistrovaný)

    to pepak:
    o rozjetosti emuxu lze celkem snadno pochybovat stranky jsou zoufale a nabizeji stova polovinu funkcnosti co Rotaxmame.
    Zatim to ani nedotahli na vlastni domenu a co vic, jejich provozovatel je slusne receno mirne narusena osobnost.

  • 5. 3. 2008 15:36

    Grovik (neregistrovaný)

    to 1) take jsem fanousek retro gamingu.
    Je to k tomu ze clovek ma lepsi motivaci hrat za jednu minci a snazit se byt lepsi. Doporucuju zkusit. Dokud se nestane nelze pochopit.

  • 5. 3. 2008 16:36

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)

    Pak je ještě jeden důvod, který lze citovat z filmu Básníků:

    "Koukejte se mladý muži, já nejsem nikde organizován, a proto si můžu malovat co chci a jak chci."

    Ačkolik jsem si zahrál spoustu starých her, necítím ani minimální potřebu to nějak vytrubovat, ani se organizovat někde na webu, natož cokoli jiného. Stejně tak jako chodím třeba na WC a nehledám k tomu komunitu na webu, nebo dělám řadu jiných věcí.

  • 5. 3. 2008 17:33

    pepak (neregistrovaný)

    [3] Já jsem ale nepsal nic o funkčnosti nebo o kvalitě stránek: Psal jsem o rozjetosti, která je myslím neoddiskutovatelná a která s tebou jmenovanými kvalitami nemá absolutně nic společného.

  • 5. 3. 2008 19:14

    MAG (neregistrovaný)

    Myslím, že ta tvoje možnost to náležitě vystihuje cituji : 3. Rotaxmame je prostě k ničemu. Nikoho nezajímá a hotovo.
    Rotaxmame je zlodějská kopie emux.esero.net. Jediny, kdo má narušenou osobnost je admin rotaxmame. A proč není o ten tvůj rotax zájem asi to bude tím, že diktatura tě ještě neopustila a taky dodržování těch tvých Xnesmyslných pravidel je leda tak pro narušenou osobu. Že někdo poctivě hraje a ty ho poté vyhodíš, za to, že je lepší jak ostatní, tak se přeci nemůžeš divit, že ten tvůj (ty tomu říkáš projekt) nikoho nezajímá. Je jen otázka času, kdy začneš pomlouvat a okrádat o další nápady...

    http://www.emux.esero.net JmV©

  • 5. 3. 2008 19:18

    HAI (neregistrovaný)

    No já jako zaBANovaný hráč z důvodu arogance a namyšlenosti admina KROTAXMÁMA.cz můžu k věci říci, že slušný hráč by se tam neměl ani registrovat, protože lidé tam nejsou dobří ani osobou ani hráči. Moje slova mohou podložit členové EMUX.CZ kde jsem rovněž registrován a to nejen možností přehrát si moje rekordy, ale i reálnou ukázkou na nanišch pravidelných srazech na horách, kde hrajeme na opravdových maringotkových mašinkách. Prostě podle mě je odpověď č.3, tedy alespoň ta část, kde se píše, že je to o ničem...

  • 5. 3. 2008 19:21

    Nogard (neregistrovaný)

    Pro většinu lidí je to o tom, že prostě o tom webu nikdy v životě neslyšeli a když hledají nějakou retro hru, tak se dostanou prostě ve většině případů někam jinam - a čekat na náhodné pocestné, kteří ke mně omylem zabloudí samozřejmě velký výsledek nepřinese...

  • 5. 3. 2008 19:31

    webdev (neregistrovaný)

    Hahahah ale etd vazne:

    To MAG a HAI: Ten druhy jmenovany velice znamy prudic ;-),
    a k tomu prvnimu. Pravidla jsou kupodivu obcas potreba me osobne napriklad nektera prijdou dobra. Urcite je to lepsi nez Emuxova Anarchie ;-).
    Je komicke kdyz tu slova podkladas cleny, serveru kde se celkem bez problemu v idskuzich ztraceji prispevky a admin pak na ne i omylem odpovida. Potom zmatene blaboli a neni schopen ani rozumne odpovedet ;-). To mi bohate staci abych mel predstavu.

    To all:
    NO tak ted doufam ze uz trosku slyseli :-). Zabava je to dobra. A neverte recem kolem, lide jsou prijemni jen to chce mit v hlave neco vic nez jen nadavky ;-).

  • 5. 3. 2008 19:38

    FUK (neregistrovaný)

    Hrál sem na rotaxu chvilku a absolutní chaos na webu , poté se mi začalo dařit a přidával sem dobrá místa...a co sem za to měl.dostal sem ban, který mi byl odůvodněn jako duplicitní registrace HAI, kterého sem v životě neviděl a nevěděl sem ani že takovej hráč existuje...když sem dostal BAN, šel sem na emux, kde jsem poznal dobrý lidi a kde sem se vším nadmíru spokojenej..hraje se mi dobře nikdo mě neprudí a sem se vším spokojen..sem rád že sem poznal emux a lituju že sem poznal rotax! tot vše.
    EMUX FOREVER!

  • 5. 3. 2008 19:41

    MAG (neregistrovaný)

    to webdev:
    Ano nesmyslnych duvodu je tam opravdu hodne.. Staci se podivat kolik lidi je v tom BAN listu a vidis za co ten web stojí. Absolutní diktatura, kdyz chce někdo smazat, tak mu to diktatro nedovolí at co to je? demokracie to určitě není, což na emuxu je. Nevím o jakém ztrácení mluvíš, ale forum, ktere je na rotaxu pripomína nepřehlednou skládku. BAN je nástrojem diktatury, což na emuxu neexistuje. Raději se zamysli nad tím co říkáš, kdybych měl vypsat chyby rotaxu tak by mi tento prostor zdaleka nestačil...

  • 5. 3. 2008 21:10

    CHZ (neregistrovaný)

    proč tak málo zájmu? protože existuje EMUX (jsem rád, že jsem při hledání starých maringotkových her zakopl právě o emux)
    rotax je jen pouhá a ještě ke všemu hodně špatná kopie
    mmch. žádný příspěvek se mi nikdy netratil

  • 5. 3. 2008 21:18

    Lucka Cucka (neregistrovaný)

    Lol, vysoce inteligentní uživatelé z rotaxu mají zřejmě z té diktatury halucinace, že se jim ztrácí před očima příspěvky :)

    PS: ono to bude tím, že diskuze emuxu je multilevelová
    PSS: uživatelé rotaxu si dohledají v infu na emux.esero.net co je to multilevelová diskuze
    PSSS: pro ty ostaní: diskuze na emuxu je automaticky či manuálně filtrovaná, záleží pouze na samotném uživateli co chce číst

  • 5. 3. 2008 21:22

    DwaneDibbley (neregistrovaný)

    na rtx sem hral par dni nez sem záhy pochopil ze tamnejsi praktiky jsou celkem podivne. podivne blokovani uctu nekterych lidi, tuny a tuny nesmyslnych c?! pravidel, nekteri clenove, kteri to tam "vedou" a furt se snazi z lidi vyzebrat nejake info do profilu, ted k tomu ta naprosto silene neprehledna diskuze (to musela vymyslet mirne narusena osobnost) atd... sice nejsu zabanovany, ale hrat se tam opravdu znova nechystam a doporucuju to vsem ostatnim, kteri maji vztah k retro hram - potkame se na emuxu!

    takze hlasuju za 3. Rotaxmame je prostě k ničemu. Mňa nezajímá a hotovo.

  • 5. 3. 2008 22:28

    HAI (neregistrovaný)

    to Mamák - ke tvému re:
    Když jsem byl na výsluní, tak jsem si pokojeně hrál, potom následovalo cílené otravování,napadání a mazání rekordů a poznámek u rekordů ačkoliv nebyly nijak sprosté a ani nikoho neurážely, tedy krom BOHů KROTAXMAME. Potom následovalo zablokování psaní a nakonec celý přístup k účtu, takže proto nelze přehrát ty slabé rekordy tamních zkrachovalců. Proto HAI klesá v tabulce. A podvody..? Hloupost...
    MAG i FUK byli označeni jako HAI a HAI jako oni pro všechny nejlépe BAN, tak proto. Navíc HAI MAG i FUK jsou 3 lidé, nebo jsem se i na srazu EMUX roztrojil... takže pane demagogu... máš snad ještě další připomínku..?

    A že chci smazat z toho vašeho WEBu je pravdou. Jsem rád , že si to tu lidé mohou přečíst. Pošlapali jste vše co jsem nahrál, pošpinili moje hraní a celou osobu a ještě mě nechali v tabulce bez přístupu a pak se do mě slovně v diskuzi strefovali jak to šlo. Velký Kuřimský otec MYR mě smaže v případě, že mu pošlu 400,- kč, což jsem odmítl, protože nezaměstnané takto nepodporuji. A že jsem dokonce dal KROTAXu dar..? koho to zajímá...že ... blablabla...
    Opravdu lidem nedoporučuji ten WEB vůbec otevřít, protože budou časem velmi zklamáni a kdovíco ještě..

  • 5. 3. 2008 22:47

    WES (neregistrovaný)

    Připojuji se k zastáncům a fandům EMUXU a souhlasím se vším co bylo řečeno a napsáno proti Kryploxmame.po­pisovat zde vlastní zkušenosti s diktátorem MIRem je dnes už nad moje síly ale modří vědí.FUCK OFF zlodějovi MIRovi a jeho trapné napodobenině unikátního a stále lepšícího se EMUXu.

  • 5. 3. 2008 22:49

    Rotačák (neregistrovaný)

    Heh, koukám že se nic nezměnilo. Jak dlouho to je? 4 roky? Předpokládám, že i za dvacet let pojedou tyhle samý flamewary. Už je to vážně trapný...

    Koukám, samej anonym, ale jedno by mě opravdu zajímalo, DwaneDibbley - když se ti ta diskuze zdá tak šíleně nepřehledná a Rotaxmame se ti nelíbí, proč tam chodíš? Ale z nějakýho důvodu tu jsou pořád lidi, který neustále chodí na weby, který akutně nesnáší, tomu nerozumím. Přece když se mi něco nelíbí, tak tam nechodím.

    Doufám, že nedostanu jako odpověď jenom samý nadávky a reklamu na emux. Já vim, doufám špatně, ale zkusil jsem to :-)

  • 5. 3. 2008 22:50

    Xenotrophy (neregistrovaný)

    ad. fórum: Nulová přehlednost, hromada nesmyslného, nepřehledného smetí = absolutní nepoužitelnost, 3 kroky zpět.

    ad. bodování: Gratuluji ti, takový nesmysl musels vymýšlet opravdu hodně dlouho. Bodování na rotaxu a roztřídění kategorií je zcela zcestné, dá se podvádět úplně snadno, hlídá se pouze to, co je úplně zbytečné a nehlídají se důležité faktory. Při vyšší ruční kadenci, rtx hru vypíná a hlásí autofire i když to není pravda, jelikož velký mozek pana admina rtx nemá dispozice na to, aby pochopil, že člověk je schopen stisknout tlačítko více než 5x za vteřinu. Dále nesmyslné tabulky a kombinace různých herních módů na rtx mluví za vše (totální neschopnost autora projektu). Opravdu pouze geniální člověk dá soutěže hru, kde si hráč může vybrat z několika obtížností a zamixovat to do jedné tabulky scorat. Prostě nesmysl, demence.

    ad. omalovánky: Zde 100%ně neplatí, že obal prodává. Co z toho, když uživatel "rozbalí" pěknou krabici a uvnitř je hromada smetí a nepoužitelného odpadu, jedním slovem NIC. Lépe rozbalit nenápadnou stroze vypadající krabici, kde uživatel najde vysoký komfort a mnoho doprovodných služeb. Emux.esero.net není na rozdíl od rtx reklamou přeplácaná kubánská tržnice, která neustále žebrá o nějaké příspěvky charitativního rázu na svoje provozní náklady.

    ad. bany: Bany na rtx dostávají všichni, kdo jsou lepší než VAT, MIR, STA a další hrstka duševně nemocných jedinců ve "vedení", jelikož tito zmínění neumí nahrát kloudné score, by co hůře neunesou porážku, proto začnou po zdatném hráči jít jako "prašivej pes po uzeným" a mažou mu rekordy s udáním totálně nesmyslných důvodů a nebo bez vysvětlění. Pokud se hráč brání dostává BAN. Je to sice smutné, ale tak to na rtx chodí. Pak nastupují masaři, kteří odehrávají téměř 100% dostupných her, většinou na mizerné score, pouze proto aby hráče jakýmkoliv způsobem sesadili na horší pozici.

    ad. slušnost: O tomto slovíčku, bysme mohli hodiny polemizovat, avšak pojem slušnost si "občané" v "parlamentu" rtx vykládají zcela po svém, tedy že oni mohou urážet, napadat, terorizovat, obtěžovat, pomlouvat a vysmívat se těm, kteří mají právo akorát "držet hubu". Jinýmni slovy měřeno je trojím metren, dle toho, jak se to vyšším silám hodí.

    ad. zloděj: Mohl bys přesně definovat, co myslíš tím "zloděj volá "Chyťte zloděje!""? Ano to je pravda MIR,který ukradl vešketé podklady a mechanismy, které mu dopomohly k vytvoření zmíněného "fekálního" odpadu, který nazval více než-li trapně "rotaxmame", neustále volá, že ukradeno bylo něco jemu a ne, že kradl on sám. Každý racionálně myslící člověk, který se podívá na datumy vzniku obou platforem, je ihned v obraze a má zcela jasno. Prosím tě prober se, jako by o mnoho let starší a vyspělejší projekt mohl ukrást něco ubohé nefunkční kopii, která jej pouze chabě imituje? To mi vysvětli.

    ad. HAI: On je na pozici 4. pouze proto, že nemůže dál hrát a bylo mu smazáno bezdůvodně mnoho rekordů. Tohle je přesně jako, když bys píchal klackem do tygra v ocelové kleci, pust ho ven a uvidíš co s tebou udělá. Na tvém místě bych radši zalezl do díry a zamyslel se nad sebou samým, jelikož právě jsi ze sebe udělal totálního pitomce.

    A M E N ! ! !

  • 5. 3. 2008 23:09

    JMV (neregistrovaný)

    to MAMAK (a ostatni RT hraci a antiEMUXaci):

    Proc me porad tak resite? Jsem vcelku normalni clovek, co si rad hraje. Web jsem delal v 1999 roce pro vsechy hrace, zadarmo, nic jsem od nikoho nezadal a ani mi nikdo s nicim moc nepomahal. (to az pozdeji MCK).

    To, ze u nas hral MIR a libilo se mu tam nemuze poprit ani on sam. Bohuzel se mu to libilo tak, ze si to prekopiroval po svym. Odnesl si i zminovane vymakane bodovani (v te dobe na EMUXu pouzivane). Ted mame bodovani mnohem lepsi.

    A proc neregistrovany navstevnik nevidi vsechno? Inu proto, ze predpokladam, ze spoustu lidi nebudou zajimat detaily a spokoji se s informacemi o hre + zebrickem dle score.
    Pokud totiz bude mit zajem nekdo o vic, urcite se registruje (nemusi cekat na zadny schvalovaci proces ala NIX), otevre se pred nim cely emuxacky svet a dozvi se vse potrebne.

    Nejsem grafik, web drzi design textove BBS. Ve srovnani s MARPem vypadame furt dobre.

    Chtel jsem, aby zejmena cesti a slovensti hraci meli svou spolecnou virtualni maringotku, jedno misto pro ultra-challenge. Svoji vizi jsem ztvarnil na EMUXu - ver, ze to nebylo behem nekolika dnu, ale vyvoj trval nekolik let. Pak, kdyz je hotovej system, navrzeny kontrolni funkce, prijde nekdo, kdo to obslehne a vytvori konkurenci. Mrzi to, ver ze mrzi ... a o to vic, kdyz pak lidi jako ty nemuzou EMUXu prijit na jmeno. Nebejt nas, nebylo by inspirace. Holt, vas boj. Ale jednou vam to dojde.

  • 5. 3. 2008 23:18

    DwaneDibbley (neregistrovaný)

    mozna proto abych se pobavil nad novyma nesmyslama z dilny vld-vat... mozna proto abych se podival jake nove c pravidlo pribylo ... mozna proto abych videl kdo dalsi dostal ban z naprosto banalnich duvodu... mozna proto, abych si pocetl, jak to vedes od 0 k -5 ... ale rozhodne ne ze stejneho duvodu proc ty chodis sem tam na emux - z duvodu zas neco obslehnout
    howgh!

  • 5. 3. 2008 23:26

    webdev (neregistrovaný)

    Xenotrophy:
    Tohle jsou dost vazna obvineni, zvlaste to ze nekdo ukradl nejake podklady? Mas k tam vaznemu obvineni neco jako dukaz?

    ad HAI: me je uplne jedno jestli je v kleci nebo jestli ho do klece zaviraj na noc. Uz vubec nemam strach z toho ze ho rano pustej z klece.

    ad slusnost: Opet mas neco vic nez svoje tvrzeni, prosim predved se.

  • 5. 3. 2008 23:43

    Xenotrophy (neregistrovaný)

    RE to: webdev

    Samozřejně, že veškeré důkazy existují, jsou snadno doložitelné a prokazatelné. Dále existuje mnoho "očitých" svědků. Existují také záznamy psaných rozhovorů přes komunikační klienty, kde MIR tahé moudra od JMV, ty se následně objevují v projektu rtx. Vše je detailně značeno přesnými datumy, dle kterých prokazatelné, kdo komu co ukradl a kdo komu, co okopíroval.

    Mimochodem emux vznikl v roce 1999 rtx v roce 2004. Potřebuješ ještě něco konkrétnějšího, abys konečně pochopil, kde je pravda a že vyzdvihuješ nepravého (kopírku) a haníš autora, který všechno vymyslel?

    ad HAI: Tys nepochopil o co jde. Pouze jsem ti řekl, proč klesá v tabulce, tedy protože nemůže dál hrát. Mimochodem, chtěl bych vidět, jak by ses tvářil konkrétně ty, kdyby tě drželi dva urostlí 100 kiloví snědí chlapci a další dva by ti obsluhovali tvoji slečinku a hezká řádka dalších by si z tebe utahovala. Co bys asi udělal? Vůbec nic, maximálně bys mohl být smutnej a nebo naštvanej, ale prostě bys s tím neudělal ani "Ň". Převedu ti to na danou situaci. Ban sou ti dva hoši, co drží HAIje, slečinka je jeho pozice v hlavní statistika a ti co hloupě remcají a posmívají se jsou závistiví nepřející členové rtx. Už to pochopils?

    ad slušnost: Jistě, vše je detailně zachyceno přímo v rtx diskuzi. Buď tak laskav a přečti si těch cca 10.000 příspěvků a budeš přesně vědět, co mám na mysli. Ale slušnost není, to že VAT zbuzeruje někoho, že napsal nevhodnou poznámku, pouze proto, že mu to (VATovi) přináší velké duševní (i jiné) uspokojení. Ani to, že si MIR utahuje z těch, kterým ukřivdil. A nebo je podle tebe fér šlohnout něku peněženku a vzápětí se mu smát, že nemá u pokladny na zaplacení nákupu?

    Řeknu ti ještě jednu věc, pokud by byl platný právní systém z roku okolo 1980 (tedy, že dáš někomu na budku a nepudeš sedět), tak by pár členů rtx mělo, již slušně rozbitou fasádu.

  • 6. 3. 2008 0:23

    Tomsoft (neregistrovaný)

    Ano, teď jste se předvedli. Fakt jak malí kluci!
    Místo spolupráce a radosti ze hry dokážete jen na Admina Rotaxmame a jeho hráče plivat nadávky a přisuzovat mu to, co sami děláte.
    A přitom už byste měli mít rozum, když už jste dospělí. Nebo se za ně alespoň považujete.
    Mě to ale vážně připadá tak, jako by se vám po Rotaxmame pořád stýskalo, jen si to nechcete "rozházet".
    Ale i tak díky za parádní reklamu.
    Případný čtenář si vytvoří úsudek svůj ;-)

  • 6. 3. 2008 0:28

    dr.beer (neregistrovaný)

    Nechápu tu nevraživost proti RM, já sám nepatřím mezi vedení, ale jen obyčejné hráče a ještě jsem nedostal BAN, a to už jsem mezi 40ti nej hráči. Nikdo mi neháže klacky pod nohy, ani jsem nezažil jinou formu teroru, jak je zde uváděno. Pro někoho je nej Emux, pro jiného zase RM.
    Jen všem co se rozhodují zda se podívat na RM vřele doporučuji ať to udělají. Vždyť za kouknutí nikdo nic nedá a může si udělat obrázek sám. Mé osobě plně RM vyhovuje - vždy, když jsem potřeboval s něčím pomoci, tak se někdo našel, kdo byl vstřícný a ochotně mi pomohl.

  • 6. 3. 2008 7:56

    KO23L (neregistrovaný)

    Zdravicko all .... Me se to tak zda, ze tu krici porad jenom ty 3 stejny lidi, co stale hazi na RM blato, ale abych se vyjadril ja osobne :).
    Na rotaxmame jsem uz docela dlouhou dobu a za celou dobu se mi take nestalo, ze by byl nekde problem, nikdo mi nikdy neoznacil nebo nesmazal zadny rekord bezduvodne a bez predchoziho oznameni a domluvi, vsichni na me byli vzdy prijemni a ochotni, kdykoliv jsem chtel pridat nejakou hru, bylo mi vyhoveno. A ty co rikaji, ze je u nekerych her moznost zacinat od ruzne urovne obtiznosti s jinym bonusem a tak si prilepsit, si asi nikdy nevsimli ze u takovych her je vzdy uvedeno doplnujici pravidlo ze se musi zacinat od prvniho levelu bez bonusu.
    Ad pravidla na rotaxu .... osobne mi vyhovuji, rozhodne nejsem pro povoleni kempingu, neni nic nudnejsiho nez zabijet cas stanim na miste a nabiranim bodu, to si radeji zahraju 2x a skusim se dostat dal.
    Ad Emux, na emux jsem se take skousel podivat, ale jeho web je priserne zastaraly, absolutne neprehledny a chaoticky (uzivatelsky neprijemny), snad jedinou vyhodou co u emuxu vidim je moznost zahrat si i hry na jine platoformy nez MAME a Amigu.

  • 6. 3. 2008 10:53

    Coyot (neregistrovaný)

    No vida, další flamewar :) Pokusím se být k věci, nejdřív ale malý výlet do mé historie :)

    Někdy kolem roku 2000 jsem objevil MAME a hrál jsem si doma pár známých her z automatu. Při šmejdění na českém internetu jsem objevil i Emux, nicméně stránky byly ošklivé a chaotické a tak jsem to nechal být. Po čase jsem našel stránky Rotaxu a úspěšně se zaregistroval. Asi jako každý jsem měl na začátku drobné přestupky (nějaké označené nakempované rekordy v gng :) ale časem jsem se "zabydlel" a s řadou lidi zpřátelil a jsem na rotaxu spokojený. S adminem Rotačákem nebyl a není problém vyjít, je to fajn člověk. Těžko lze asi v současnosti na rotaxu přehlédnou naše "vášnivé" debaty, kdy spolu v otázkách změn zřídkakdy souhlasíme, přesto si dovolím tvrdit, že jsme přátelé. Od začátku byli na rotaxu ale i lidé jako RIX či později HAI, kteří dělali problémy, neuměli se chovat a zkoušeli obcházet pravidla, jen aby byli první. Tito lidé nikdy nepřiznali chybu, akorát ostatní osočovali. Postupně tak roztlo napětí až tihle lidé dostali logicky vyhazov. Není asi překvapení, že jsou to pořád ti stejní, kdo jsou nejvíce slyšet, i ve zdejší diskuzi. Kdo chce a má čas i nervy se tím zabývat, tak si udělá sám obrázek. Téma emuxu a údajného kradení rotaxem se probírá také pořád dokola. Abych si udělal jasno, tak jsem se zaregistroval i na emuxu, kde jsem teď spíše jako pozorovatel (jako WTF :-). Je to pro mě takový bulvár (něco jako Blesk), kde se pokaždé dovím co se vlastně dějě na Rotaxu od těch nejpovolanějších - tedy od těch, co rotax nesnáší, mají ban, vůbec si nečtou rotaxí diskuzi, ale pokaždé z ní vykopírovávají z kontextu citace, aby se pak předháněli, kdo vymyslí vulgárnější odpověd. Přiznávám, mám asi perverzní choutky když mě to baví číst :))

    Takže asi tolik o rotaxu a emuxu. Co se týče odpovědi na otázku, tak se přikláním k dvojce. Nutno si přiznat, že staré automatové hry jsou dnes v pozadí válcovány neustálým vydáváním nových, rychlejších a hezčích herních titulů. Tedy podle výrobců hardware. Je to byznys, každý chce vydělat a tak se prosazuje jen to, z čeho lze něco vyždímat. Z automatových her to už moc nejde. Ne, že by byl žánr špatný. Ne. Ne, že by hry byly špatné. Ne. Koneckonců co se hraje na mobilech? V podstatě to samé... jednoduché arkády... Svět se za těch pár let posunul a tak stejně jako někdo poslouchá oldies, tak si někdo hraje "retro". Nevidím v tom problém, je to jen obraz naší společnosti.

  • 6. 3. 2008 12:56

    soldat (neregistrovaný)

    Hlasuji pro bod 2-3
    částečně 2, protože nemyslím, že rotaxmame je úplně zbytečná. Dokáže z té množiny hráčů částečně selektovat elitu, kterou však neudrží a tato pak někdy putuje na emux.cz.
    Skutečné hráče totiž zajímá soutěž. A RM má systém soutěže nezměněn od roku svého vzniku. V tu chvíli se HRÁČ zamyslí a řekne si, že nemá smysl trávit čas hraním do tabulek, kde jsou rekordy na hromadě bez rozlišení obtížnosti a pouze na score.

    Tabulka jako důkaz - třeba u zmíněného Time Pilot, kde jsou první tři místa od odešlé elity, z toho je jeden dokonce zabanován a přitom je v tabulce - to má logiku asi jako dopující sprinter s medailí a platným rekordem :-)
    Těmito drobnými "nesmysly" spolehlivě odpudíte každého soutěživce a nastává přesun k bodu 3.

    To nevadí jen těm, kdo to vidět nechce.

  • 6. 3. 2008 13:38

    SCHIZO (neregistrovaný)

    No tak já teda taky přidám trošku do mlýna.

    Automaty jsem pařil už od mala ( Né samozřejmně jako RIX od narození ) a protože mě to dost bavilo ( prosím neplést si se slovem " ŠLO " ), tak poté co skončila jejich éra jsem samozřejmě scháněl nějakou kompenzaci.

    Narazil jsem asi jako většina zapálených na emulatoe MAME 32 a tak jsem si postupně postahoval a zapařil cca 20 nejoblíbenějších her . Tyto hry jsem neustále dokola pařil, ale ..... no nebylo to ono . CHtěl jsem hrát i hry, které mě nikdy nešly, nebo jsem o nich ani nevěděl ( viz Elevator Actions Returns = skvělá hra do té doby nepoznaná ) . A hlavně chtěl jsem se s někým porovnat, prostě ono myslet si, že je někdo dobrej a vědět to , je podstatný rozdíl a tak jsem na netu trávil spoustu času hledáním něčeho, co by mě padlo do oka .

    Narazil jsem na EMUX, ale musím říct fakt mě to nechytlo, chaos a nic než chaos ( alespoň v té době ).

    Pak jsem narazil na ROTAX . V té době ještě nebyl RM na takové úrovni jako dnes, ale i tak to byla ve srovnání s EMUXEM balada. Po chvíli tápání a usilovného přemýšlení jsem to rozchodil a byl jsem fakt šťastnej jak blecha . Fungovalo to, hrál jsem posílal rekordy a mohl se srovnávat s ostatníma = PARÁDA .

    Rotaxu podle mě přijde na chuť každý, kdo chce hrát a posílat rekordy . Je to famózní server . Zpracování, grafická stránka, přehlednost, odkazy na vše potřebné ... atd .... atd, je toho fakt mraky .
    Tolik omílaná pravidla, která tady neustále napadají lidi z Emuxu, jsou možná to gró, co dělá Rotax Rotaxem . Soutěží se a tak jsou tady pravidla . Povolíš uzdu a už to neukočíruješ, je to tak se vším . Alkohol za volantem, hulení mařeny......

    Nikdo nikoho do ničeho nenutí, je to jen na každým z nás, jak se tady bude chovat . Nikdo po nikom nechce příspěvky, jsou DOBROVOLNÝ a pokud je nedáš, tak se nic neděje a hraješ dál . ( pokud by to totiž bylo postavený na příspěvcích, tak by to krachlo, toť můj názor )

    A na závěr, ať si každý udělá obrázek o obou stránkách . To že něco vznikne dřív, ještě neznamená že je to DOKONALÝ. A já si myslím, že Rˇotačák přivedl ROTAX k dokonalosti. Rozhodně to není pouhá kopie, jak leží v žaludku mnoha Emuxákům, ale naprostý originál se vším všudy. Dokonce si myslím, že právě to jim vadí nejvíc .

    A pokud tady pánové RIX, HAI, WES a jim podobní neustále melou a slušnosti, ať si každý přečte jejich slovní průjem v BANECH a ví na čem je .

    To je vše.

  • 6. 3. 2008 14:52

    webdev (neregistrovaný)

    zablokoval jsem nazor pana HAIe protoze to prerostlo unosnou mez toliko slovniho prujmu v jednom prispevku tu trpet nebudu! To jen pro informaci. Aby vedel proc toto!

  • 6. 3. 2008 15:02

    Coyot (neregistrovaný)

    -> HAI

    Zdar, za sve chovani na rotaxu jsi dostal BAN - to vubec nezpochybnujes, sam tedy dobre vis, ze to bylo zaslouzene. Pri registraci jsi souhlasil s pravidlama a podminkama, ktery jsi pak porusoval - adminovi se tedy vubec nedivim, ze s tebou jiz neztraci cas. Ja si ted na tebe chvilku nasel, protoze jsi mi udelal radost tim, jak ze sebe delas hlupaka, pardon "elitniho hrace".

  • 6. 3. 2008 16:12

    Lopik (LPS) (neregistrovaný)

    Ahoj,

    jako každej tady jsem taky vyrost na automatech - ty hry mě baví doteďka a vždycky jednou za pár let mám záchvat a stahuju nějakej emulátor. Asi před půl rokem mě zavedla nějaká náhoda na emux (tuším že Bludrův blog..) a celkem jsem z toho byl nadšenej. Složitý my ty stránky nepřišli, s MAME jsem zkušenosti měl, takže jsem začal tak za 20 minut hrát.. co mi přišlo nejsložitější, tak pravidla turnajů. O nějaký válce Rotaxu a Emuxu jsem se dozvěděl až pozdějc, a i kdyby byl Rotax nejlíp nadesignovaná stránka tak tam nepřejdu - začal jsem jinde. Koukal jsem se ale na to taky a kromě toho,že tam je hezčí design, tak už vidím samý negativa... u každý hry na kterou jsem koukal, jsou nahraný rekordy tak poloviční, pravidla úplně nepochopitelný (proč vadí kampování a jak to chce kdo posuzovat??). Celý mi to ale stejně přijde jako žabomyší válka..
    A proč je tam tak málo lidí? Jestli obě stránky navštěvuje dohromady třeba 1000 lidí tak to zas tak málo není, obvzlášť když oboje stránky nemaj vůbec žádnou reklamu....

  • 6. 3. 2008 19:58

    RIX (neregistrovaný)

    to Coyot:

    Milý pane velmi inteligentní a prozřetelný, ó všemohoucí, když se pořád oháníš tou historií, tak si ji laskavě alespoň důkladně nastuduj. Já sem z RTX nikdy žádnej vyhazov nedostal, takže nevím, co to tady blábolíš za nepravdy a mystifikuješ mlživými anomálními výplody bujaré fantasie pekingského křečka. Kdybys tu historii znal, tak důkdně, jak se dokonale chvástáš, tak bys v "novinkách" viděl texty, ve kterých stojí něco jako "hráč RIX byl na svoji vlastní žádost smazán" a taky "hráš MOR byl na svoji vlastní žádost smazán". Vyhazov je, když někoho násilím od někud vyvedeš a ne, když se někdo rozhodne, že nebude dál v určité komunitě setrvávat a odejde sám.

    Takže si ujasni pojmy a dostuduj veškerá fakta, než se opět ztrapníš svou neznalostí a chabými myšlenkovými dispozicemi, jelikož je to pouchá lež. A všichni známe ono rčení, cituji: "kdo lže, ten i krade..".

    to SCHIZO:

    Nejdřív než se začneš veřejně zesměšňovat a plácat totální nesmysly, tak je laskavě zkus alespoň částečně podložit fakty. Na tvé výlevy pubertálního charakteru, zde není nikdo zvědavý. Ukaž mi v banech jedinou zmínku o mě. Všichni duševně zdraví lidé si o tobě udělají obrázek hlupáka a lháře, kterým bez pochyby jsi, úplně stejně jako Coyot. Ano nazval jsem vás dva lháři, jelikož lháři jste, ihned odůvodním opakováním již řečeného. NIKDY jsem nebyl z rotaxu vyhozen, NIKDY jsem neměl na rotaxu zablokovaný účet, abych nemohl hrát, NIKDY jsem na rotaxu nebyl v BANECH. Tedy pokud tvrdíš, to co není pravda, tak je to lež a ten kdo lže je lhář. Jak prosté, to neodiskutuješ ani ty ani Coyot. A zkus mi tohle vyvrátit. Hmm. Ubohé zaslepené pomluvy ze strany uživatelů rtx, nic jiného v tom není.

    Já jsem odešel v plné parádě s hlavou vtyčenou, nikoliv potupně se sklopenou hlavou, že by mě někdo násilím vyprovodil. Ba naopak, bylo jim líto smazat ty kvalitní rekordy.

    Tedy doporučuji vám oběma, nejdříve sesbírat fakta, pak je nastudovat a teprve potom o nich přemýšlet a psát na veřejná místa. Chlapci není vám to trochu trapné vyrukovat s prakem, na někoho, kdo má v rukou brokovnici?

  • 6. 3. 2008 23:09

    webdev (neregistrovaný)

    ad VOJ:

    Myslim ze tvuj posledni prispevek (dvojmo predvedl duvod proc exutuje blokace nekterych lidi).
    Zablokoval jsem IP protoze tu nebudu trpet osobni utoky (popravde snesl sem jich dost) takovej slovni prujem jakej si predvedl pod druhou prezdivkou (HAI) a to ze tu je vicero lidi se stejnym nazore ruznym nickem a stejnou IP me presvedcuje o faktu, ze tady jista skupina trpi vaznym problemem. Vaznym dusevnim problemem.
    Takze VEZ ze tve prispevky PUJDOU protoze v nich neni nic o diskuzi ale pouze o OSOBNICH vypadech a to trpet nebudu.

  • 6. 3. 2008 23:29

    Hosa (neregistrovaný)

    Mno, tak sem tohle cetl tak do pulky a pak mi prislo ze se stejne resi porad to samy.:D
    Ale k veci. Jako velkej fanda Metal Slug jsem hledal web kde se o nem dozvim neco vic, ale v ty dobe jsem nemel ani tuseni ze existuje emux nebo Rotaxmame.
    Vitr me zaval na sranky emuxu, rikam fajn, konecne neco. Ale prvni dojem, neprehlednost, strohe vsechno, nevidim nic. prvni dojem moc nic...
    Pak jsem narazil na Rotaxmame, muj prvni dojem podporuje prakticky a prehledny design webu, probiha registrace, vsechno ok. Nahral jsem rekordy a zadnej problem. Cokoliv jsem kdy potreboval, jako novacek jsem mel hodne, nekdy i dost hloupych otazek, vsechno mi bylo vysvetleno s usmevem, VLD, MIR a vsichni ostatni mi vzdy poradili a pomohli. Nasel jsem nove prostredi ktere mi vyhovuje.
    Nechapu lidi kteri hazi na RM spinu, spis si myslim ze zavidi. Zavidi ze RM jede a ma co nabidnout, ze si NEKDO dal takovou praci a obetoval cas tomu ze stranky nejak vypadaji a ze je zde vse podstatne lehce dostupne...
    Pro nove potencionalni hrace je toto hlavni kriterium podle ceho se budou rozhodovat.
    Jak rika klasik, o kvalitu jde vzdy az v prvni rade...

  • 6. 3. 2008 23:46

    POU (neregistrovaný)

    Ad Hosa: V pohode, prvni dojem asi udela hodne. Na druhou stranu jako clen RM musis vedet, kolikrat se resilo v diskusi to, zda uz nekdo kempoval nebo jeste ne (zejmena pokud ses dostal na vyssi pricky)...nenapadlo te nekdy, ze tohle vsechno zavisi na par vyvolenych, ktery tvuj rekord nechaj bejt nebo ti ho zamitnou?
    Pokud hrajes jen tak pro zabavu, verim, ze s rekordama nebudes mit zadny problem. Horsi to asi bude, pokud budes chtit vys (a kdo by nechtel).
    Napr. Metal Slug 1 dostal dost vyjimek na to, abys moh nahrabat body...ale kdo urci, zda na jinych mistech necekas moc dlouho? Zase parta hic...
    Emux ti prinejmensim nabidne freeplay ve dvou turnajich a zcela objektivni hodnoceni, tot jeden podstatnej rozdil. Pokud te zklamala skatulka a jde ti jenom o pridani par "obycejnych" rekordu, pak je pro tebe RM idealni web, proti tomu nic.

  • 7. 3. 2008 0:04

    webdev (neregistrovaný)

    Takze po tolika vypadech (osobnich) jsem napsal tohle:
    http://webdev.blog.lupa.cz/0803/velky-silny-ramenaty-jo-ale-jen-za-verejnou-ip

    Taky bych rad vyzval oba autory stranek tedy JMV a Rotaxe, pokud maji zajem rad udelam s kazdym z nich rozhovor jenz se tu octne. Protoze to evidetne zajima hodne lidi. Dostane kazdy prilezitost!

  • 7. 3. 2008 0:32

    Xenotrophy (neregistrovaný)

    to webdev:

    Myšlenka je to dobrá, řekl bych, že snad i vítaná. Ale, co přesně se v té druhé "větvi" máme řešit, respektive okolo čeho diskutovat?

    Pokračovat v tématu, zdejší diskuze a nebo polemizovat o lepším internetu pro naše děti?

    Jakým slohem formulovat naše myšlenkové pochody? Vkládat pouze kladné nebo i ty záporné? A proč se to s tímhle práškem vždycky povede?

  • 7. 3. 2008 8:30

    webdev (neregistrovaný)

    to Xentrophy:
    byl jsem spatne pochopen!
    Me nejde o jen kladne nebo jen zaporne. Nechci proste osobni vypady. Typu:" SES DEBIL!" Nebo: "Ses Komous!"

    Proste chci argumentaci misto pokrikovani. Popravde kazdej obcas ujede i me se to stane, ale snazim se aby se mi to nestavalo. Protoze kazdej tak ze sebe dela obrovskeho hlupaka a skupinu, kterou zastupuje tim degraduje na uroven deti co si rozslapavam babovicky.

  • 7. 3. 2008 9:21

    Xenotrophy (neregistrovaný)

    to webdev:

    Tedy je zcela v pořádku, že hráči rtx, zde uvádějí nepravdy o jistých hráčích emuxu? Když tak činí a jsou za to nazváni lháři, tak to je myslím adkvátní, ne? Pokud by nepodloženě nelhali a nepomlouvali ty, kterých se to netýká, tak by byla míra serioznosti rtx značně vyšší nemyslíš?

    Napadla mě jedna věc, asi ti rozdělím nicky, které patří do rtx a které do emuxu, co sem něco napsali a ty pak uděláš overall, jaké že to druhy lidí na oněch místech působí. Sám sis mohl všimnout, že až na 2 vyjímky hřáci emuxu uvedli proti rtx podložená fakta, kdežto hráči rtx hází na emux pouze nepodloženou smyšlenou špínu, jelikož nemají pádné argumenty, tak melou něco o přehlednosti apod.

    Já bych top řekl asi takto, rtx je přípravka pro malé děti, kteří mají rádi zejména omalovánky a mnoho barev, primitivní ovládání a chabou, ale animovanou strukturu webu, záleží jim pouze na tom, že zboží má pěknou krabici, ale jinak je to šmejd, což je jim očividně jedno.

    Kdežto emux je platforma pro opravdové hráče, kterým jde o mnohem víc a přikázaně nahrát malé score. Srovnej si několik her a uvidíš sám, že na rtx je opravdu her jako šafránu, které mají vyšší score než stejné hry na emuxu. V době největší slávy rotaxy, bylo mnoho kvalitních rekordů i tam a to za působení hráčů (RIX, MOR, AGJ, WES, HAI, VOJ, MAG), ale ti jsou pryč a na rtx zbyla pouze mizivá hrstka kvalitních rekordů. Důvodu uvedu níže:

    RIX - odešel sám, veškeré rekordy smazány
    MOR - odešel sám, veškeré rekordy smazány
    AGJ - odešel sám, veškeré rekordy smazány
    WES - zablokován přístup, nemůže hrát
    HAI - zablokován přístup, nemůže hrát
    VOJ - nevím přesně jak to skončilo
    MAG - nevím to jistě, ale tuším, že je taky komplet smazán

    Z rtx odešla elita a kvalita rekordů spadla o dobrých 60%, to je fakt, který je neoddiskutovatelný.

    Jenom by mě docela zajímalo, kolik toho máš s rtx společného, že jim tak fandíš.

  • 7. 3. 2008 9:36

    webdev (neregistrovaný)

    to Xenotrophy:

    1. HAI a VOJ se hlasi z jedne IP, RIX a dalsi prispevkovatel zde taktez (trosku divne ;-).

    2. Zapatral jsem a zjistil ze kdo dostal BAN a za co je na Rotaxmame napsane celkem jasne. Dohledal jsem si dalsi veci a nedivim se ja bych temhle lidem dal BAN taky. Chovat se sproste a nadavat proset neni OK.

    3. O kvalite se da diskutovat. Napriklad pokud nekdo nahraje rekord tim ze kempuje (napr v Timepilotu to jde uplne krasne a snadno). Tak to potom nema smys.

    4. Emux nema vic hracu nez Rotaxmame. To je mozna zbozne prani ale neni to tak. Sam uvadi Neco kolem 300 rotax mame ma hracu vic jak 450. Vzhledem k naskoku jaky Emux ma bych cekal uplne jina cisla ;-).

  • 7. 3. 2008 9:37

    webdev (neregistrovaný)

    jeste dodatek:
    Mistr HAI se prsote neumi chovat. Vzhledem k tomu ze je o rok starsi nez ja. Mozna by mel navstivit lekare protoze u nej se uz muze jednat o obsesivni poruchu osobnosti.

  • 7. 3. 2008 9:42

    Zicher (neregistrovaný)

    Tak s dovolenim taky prispeju svou troskou do mlyna.
    Na MAME jsem narazil priblizne pred rokem a pul, na Rotax o pul roku pozdeji a na Emux po dalsich par mesicich. Abych to tak nejak shrnul, v ramci casove posloupnosti:

    - Zaregistroval jsem se na Rotax a zacal hrat. Mel jsem ze zacatku par dotazu, slusne a vycerpavajici odpovedi jsem se dockal v radu desitek minut.
    - Procetl jsem si sekci Bany. Jen jsem nechapave kroutil hlavou.
    - Ban za to, ze je nekdo lepsi nez admin a spol., je naprosty nesmysl. Minimalne za mlaticky (typ her, na ktery se celkem specializuju) bych mohl byt zabanovan po prvnim dnu na Rotaxu :o).
    - Nasel jsem stranky Emuxu. Nevyznal jsem se ani v uvodni strance, a tak jsem je zase zavrel.
    - Donesly se ke mne zvesti, ze na Emuxu funguje neco jako "oblibenost", "loajalita", nebo jak to nazvat. Zjistil jsem si vic. Opet jsem jen nechapave kroutil hlavou.
    - Konal se ByteFest 2007. Poznal jsem asi sest nebo osm lidi z Rotaxu a dalsich snad dvacet, kteri se pohybuji kolem jinych starych pocitacovych systemu - vesmes vsichni velmi pohodovi lidickove.
    - S COYotem jsme se zacali relativne pravidelne schazet za ucelem dvouher. Za pul roku jsme se v dvouhrach dostali na samotnou spicku Rotaxu, zadny ban nenastal. Nekterych srazu se ucastnili i dalsi hraci Rotaxu, opetovne vesmes rozumni lidickove.
    - V prubehu casu jsem se celkem dost angazoval i v diskuzich. Projevy arogance ci nadrazenosti, ale take jakehokoli obecne neslusneho chovani jsem ze strany stabilnich hracu Rotaxu nezaznamenal.
    - V mlatickach jsem se probojoval na celkove prvni misto - misto banu jsem obdrzel gratulace.
    - Potkal jsem se i s jednim hracem, ktery hraje na Emuxu a obcas neco posle i na Rotax. Nad notebookem a pivkem jsme se shodli, ze na tyhle zabomysi valky sereme (doslovna citace).
    - Znova jsem se koukl na Emux. Rekordy v hrach, ktere mne zajimaji, jsou zpravidla lepsi, par prvnich mist by se tam pro mne ale i tak naslo.
    - Konala se akce Compy 2008, kde jsem poznal nekolik dalsich Rotaxaru - zase vsichni v pohode.
    - Precetl jsem si tento clanek a diskusi pod nim. Zas jednou jsem jen nechapave kroutil hlavou.

    Abych to shrnul: Na Rotaxu jsem nasel malou, ale pohodovou komunitu lidi, se kterymi kdykoli rad zajdu na pivo. S temi lidmi s Emuxu, kteri se prezentovali zde, bych na pivo nesel.

  • 7. 3. 2008 10:42

    Coyot (neregistrovaný)

    to RIX

    Sice se to sem nehodi, ale neuvedl jsi email, tak to hodim sem.

    Psal jsem o skupine lidi, co na rotaxu delali neporadek a hodil jsem te do jednoho pytle tech, kteri dostali BAN. Za prvnim, zes delal neporadek a porusoval pravidla, si stale stojim, ze druhe se ti tedy timto omlouvam. Nebyls vyhozen, ale protoze jsi nedokazal respektovat pravidla a neunesl jsi, ze si nemuzes delat co chces, tak ses jako maly dite urazil a nekolikrat v afektu zadal o smazani, cemuz ti nakonec na zaklade tvych vylevu bylo vyhoveno. Ostatne podobne se chovas i soucasnosti na Emuxu. O vztycene hlave nic nevim, pamatuju si jen nadavky a slovni prujem na IRC. To, ze ses nekolikrat opetovne zaregistroval pod jinym jmenem taky jiste vypovida, jak hrde jsi odesel.

  • 7. 3. 2008 11:14

    SCHIZO (neregistrovaný)

    To RIX :

    Asi jsi to špatně pochopil a hledáš jen záminku aby ses opět mohl vulgárně vyjádřit a urážet .
    Nemyslel jsem doslovně, že ty jsi dostal Ban, ale že bohužel patříš do stejnýho pytle s těma Exotama.
    O tom , že bys měl zablokovaný účet jsem nenapsal ani slovo, ale to ti taky nějak uteklo viď . No já tě chápu, ono se to už v záplavě vzteku nedalo rozlišit na co vlasntně nadáváš . Jseš CHolerik jak prase .
    Ale já tady nebudu vypiskovat a urážet dál a dál s čím dál tím větší razancí, s pomocí velkých písmen atd...

    A ještě jedna věc, pokud tvrdíš CITACE :Já jsem odešel v plné parádě s hlavou vtyčenou, nikoliv potupně se sklopenou hlavou, že by mě někdo násilím vyprovodil. Ba naopak, bylo jim líto smazat ty kvalitní rekordy.
    Tak to taky není tak zcela pravda . Hezky se to čte, ale ten kdo ví jak to bylo, se tomu musí zasmát . Už si asi nevzpomínáš, že tě HAI neustále provokoval tím, že donekonečna sjížděl Inputy tvých her a kopíroval tvůj styl až k samé dokonalosti, až jsi to nakonec psychicky neunesl a raději se nechal smazat???

    Nikdo ti neupírá tvůj hráčský um, ale co se jednání a vytahování týče jseš fakt slizkej hnusák.

  • 7. 3. 2008 11:51

    RIX (neregistrovaný)

    to Coyot:

    Omluva se přijímá, dál to nebudu rozpitvávat. Ale je dobré neplést hrušky s pomerančema, nedají se totiž do se zamíchat dvě různé sféry, dvě různé souvislosti a dva různé pohledy, které spolu vůbec nesouvisejí. Dál se k tomu nebudu vyjadřovat.

    to SCHIZO:

    Mohl bys mi ocitovat, kde sem se v této diskuzi vulgárně vyjádřil? To by docela zajímalo. Mohl bys mi taky ocitovat, kde sem v této diskuzi někoho urazil? Pokud budu tvrdit, kupříkladu, že udělals něco, co neudělals, tak mě zcela jistě nebudeš nazývat pravdomluvným. Takže pokud budeš dál tvrdit nepodložené nepravdy, tak se nemůžeš vůbec divit, jaký dostaneš titul. O tom, kdo do jakého pytle patří nerozhoduje díkybohu zaujatý jedinec, takže v tomto duchu bych nepokračoval.

    Pro tvoje info BAN = zablokován, tedy pokud jsi mě zařadil do zaBANovaných, zařadils mě do zablokovaných, tedy uvedls klamnou informaci, to je dobré si ujasnit. Mimochodem, kdybych se snižoval stejně jako ty, tak bych označil tvůj poslední příspěvěk za hrubou osobní urážku, která je nevhodná a vylgární, ale já to na rozdíl od jiných nemám za potřebí a nepřináší mi to pocit nebeské slasti. Ocituj mi, kde jsem tu koho urazil, napadl, pomluvil, obelhal, použil velký hrubý font či něco podobného.

    Sám dobře víš, že i druhý odstavec, cos napsal není zcela pravdivý, v první etapě jsem byl v hlavní statistice na 1. pozici, na kterou sem došel za méně než měsíc po registraci a nikdo se ani nepřiblížil, natož aby se mu podařilo mě sesadit, podruhé jako MOR jsem hrál cca 27 dní nevím přesně a situace se opakovala, s tím rozdílem, že pak mě začal dotahovat HAI oním způsobem. Pravdou je, že sem nesouhlasil s určitými podmínkami a tak jsem odešel. Logicky nebudu setrvávat někde, kde si mi nelíbí a kde je proti mě hromada zaujatých méně kvalitních hráčů, kteří místo toho, aby se hru naučili a překonali rekord, pouze hledají prkotiny v tom, co sem nahrál já a hledají nesmyslné záminky, pro smazání mého rekordu, nezdá se ti, že to by bylo přitažený za vlasy?

    Pokud má místní admin trochu soudnosti, tak by měl dát BAN do této diskuze i tobě, úplně stejně jako dostal HAI a VOJ, jelikož nejsi o nic lepší než ti, na které házíš špínu. A mimochodem cituji: "slizkej hnusák" je možná někdo v tvém okolí, ale zcela jistě ne já, takže buď laskav a takové výplody tvé bujaké fantasie a pošramoceného ega, příště adresuj jiným. Tvůj nick SCHIZO, přesně vystihuje tvoji podstatu. Dovolím si vložit citaci, co schizo-frenie znamená: "U pacienta se schizofrenií dochází k rozštěpu mysli (rozštěp ve smyslu rozpor ve vnímání reality a realitou samotnou) a celkovému úpadku osobnosti". A to je bohužel přesně tvůj případ. Zkus vystoupit z toho matrixu a vrátit se do reality.

  • 7. 3. 2008 12:15

    SCHIZO (neregistrovaný)

    to RIX:

    Pokud ti můj nick někoho, nebo něco zdánlivě připomíná, tak je to jen a jen tvoje věc. Necpi nám tvé úvahy a spojení několika slov . SCHIZO je jen a pouze SCHIZO a nic víc, co bys chtěl aby ten nick ještě obsahoval, je jen tvé ubohé přání . To by ses pak mohl rozepsat o tom , jak ten či onen má trapnej-dětinskej-vulgární, nebo jinak ujetej nick . Ale o tom to není, každý jsme si zvolili dobrovolně nějakej a je každýmu pendrek do toho jakej a proč. Tak se prosím tě neuchyluj k takovým ubohostem, jako je přirovnávání nicku k čemukoli.
    A jestli můj nick vystihuje mou podstatu, či nikoli, nech na mě . Vůbec mě neznáš .

  • 7. 3. 2008 12:34

    SCHIZO (neregistrovaný)

    to RIX:

    A ještě k tvému zdůvodnění opuštění ROTAXU .
    Tvá citace :
    Pravdou je, že sem nesouhlasil s určitými podmínkami a tak jsem odešel. Logicky nebudu setrvávat někde, kde si mi nelíbí a kde je proti mě hromada zaujatých méně kvalitních hráčů, kteří místo toho, aby se hru naučili a překonali rekord, pouze hledají prkotiny v tom, co sem nahrál já a hledají nesmyslné záminky, pro smazání mého rekordu, nezdá se ti, že to by bylo přitažený za vlasy?

    Nepřišlo mi, že by HAI hledal prkotiny v tom co jsi nahrál. HAI do puntíku plnil tvé zbožné přání a do mrtě se hru UČIL aby PŘEKONAL rekord. Jenomže to byli tvoje rekordy, které překonával a na to jsi nebyl zvyklí, viď??

  • 7. 3. 2008 12:42

    POU (neregistrovaný)

    Zicher: Nevim, zda's byl na RM, kdyz vyhazovali MAGa, ale pouze clovek s klapkama na ocich by si nevsimnul, jak nesmyslne admin v diskusi argumentoval (to same v konfrontaci s WESem). Pokud si pamatuju, tak MAG se snazil psat slusne az do konce, bylo mu to prd platny. Pokud bude vyhazov fungovat na bazi telepatickych schopnosti spravce webu, tak asi nebude vse OK. Mozna se muzes zeptat, proc jsem na RM diskusi vubec lez. Rad odpovim: Nekdy jsem se docela dobre pobavil...
    A proc nekteri povazuji RM jako kopirku? Nejsem na emuxu zas tak dlouho, abych si pamatoval MIRuv odchod, ale rozhodne jsem si nemohl nevsimnout toho, jak se kratce po uspesnem zavedeni LEVEL systemu na emuxu najednou zacalo resit podobne tema na RM. Proc ne, ale vsichni se tvarili, ze jako diskutuji o necem uplne novem bez toho, aby zminili emux, a to vcetne tech, kteri diskusi na emuxu navstevovali (napr. WTF).
    At si ma kazdy web svoje pravidla, aspon si kazdy muze vybrat podle sebe, jen je skoda, ze se hraci ARCADE zbytecne rozdelili na dva tabory.

  • 7. 3. 2008 13:53

    Coyot (neregistrovaný)

    to POU:

    Ano, emuxi diskuzi jako WTF navstevuji, nicmene k levelovymu systemu: schvalne si rotaxi diskuzi projdi (hodne do minulosti) a uvidis, ze jeste predtim, nez emux nejaky level system zavedl ci vubec zminil (alespon co vim), tak jsem levely daval jako navrh sam do diskuze. V trochu jine podobe a za trochu jinych podminek, nez je ted mate; napad se nesetkal s uspechem, nicmene se o nem vasnive (jako tradicne :) debatovalo. Rozumim, ze kdyz nekoho neco napadne a ma ze sveho dila radost, ze ma pak touhu si dotycnou vec privlastnovat a vsechny oznacit za pouhe kopirky. Je to ale jen projev lidske slabosti a zaslepenosti. Uznavam emux za odvahu, ze levely jako prvni zavedl (ac si o jeho podobe a efektu myslim sve), neuznavam ho ale, ze by s jejich myslenkou prisli jako prvni a uz vubec ne, ze by rotax neco kopiroval. Pokud jsi ty ruzne navrhy cetl, tak ti asi i je zrejme, ze i kdyby se z toho kdy neco realizovalo, tak to jen stezi bude kopie.

  • 7. 3. 2008 16:09

    RIX (neregistrovaný)

    to SCHIZO:

    Mých rekordů HAI překonal pouze velmi málo a to převážně ve hrách, které jsem neuměl, můžeš se podívat nyní na emux, kolik je tam her kde je HAI nade mnou, téměř žádná, jestli vůbec nějaká. Chápu, že máš pouze potřebu neustálého rýpání, ovšem vůči kterému jsem už nějakou dobu imunní, takže so plácej a plácej a třeba se z toho uplácej.

    PS: to je pravda, já tě neznám, ale hlavně, že ty znáš tak dokonale mě, když dokážeš plodit takové demagogické phantasmagorie.

  • 7. 3. 2008 22:04

    SCHIZO (neregistrovaný)

    to RIX:

    Díky za nabídku, ale raději se nepodívám, jak si tam vedeš. Možná tě to překvapí, ale mě to opravdu, ale opravdu vůbec nezajímá. Mě zajímají lidi na Rotaxu a jejich rekordy . Tam hraju a tam řeším kdo a koho překonal. Rotax není jedinej a samozřejmě ani není první svýho zaměření, ale tak nějak mě přirostl k srdci .
    Až mě to omrzí, nebo zahlodá zvědavost, tak se třeba poohlédnu jinam, ale to je teď dost předčasný řešit .

    A netvrdil jsem že tě znám, já osobně neznám nikoho z Emuxu, né že bych se tomu bránil, ale prostě opravdu nikoho neznám ( osobně ) a tečka .
    A " demagogický phantasmagorie " tady plodíš jenom ty, viz tvůj dokonalý rozbor mého nicku .
    Asi si protiřečíš.
    Proč tě to tak vzalo a rozčílilo do nepříčetna, když jseš na takový úrovni, že jsi měl podruhý ,za 27 dní asi 80 prvních míst ( pokud si to ještě pamatuju ) a HAI tě vlastně ohrožoval jen ve zlomku her?? Měl jsi našlápnuto a nikdo by tě nikdy nesesadil . To je opravdu nepochopitelný, proč tě to tak vzalo a proč tě to dohnalo až k žádosti o smazání. Jseš přeci vyrovnanej, kliďas, duchaplnej a hlavně bez pubertálních výlevů?? Tak sorry, ale mě to moc duchaplný nepřijde . Místo toho , abys komukoli dokázal, kdo umí, tak jsi zbaběle ( se vztyčenou hlavou ) utek, jak malej puberťák.

  • 8. 3. 2008 11:33

    RIX (neregistrovaný)

    to SCHIZO:

    Dál si tu piš svoje nesmyslný lži a překrucování, mě je to srdečně jedno, jelikož všichni vědí, jak to bylo.

    Už jsem několikrát psal, že sem nesouhlasil s "buzerativním" systémem rtx, kde mi byly mazány rekordy za úplný nesmysly. Např. Contra mi byla zamítnuta za kempování a přitom jsem ji dohrál o 4 minuty rychlej než MIR, kterýmu rekord samozřejmě zůstal a bylo toho mnohem víc. Takže si dál motej různý ovoce dohromady a ukájej se tím.

    Každopádně doporučuji, abys vyhledal odbornou lékařskou pomoc, dál se k tomu nemá smysl vyjadřovat, protože si jak poškrábaná gramo deska a pořád opakuješ jedno a to stejný.

  • 8. 3. 2008 15:45

    SCHIZO (neregistrovaný)

    To RIX :

    Kdo to jsou " všichni " ?? Ty to pořád píšeš jako by jsi mluvil za procesí lidí . Pokud to tady čtu. tak sem moc jedinců nepřispělo. Tak asi těch " všichni " moc nebude .
    A na konec zase tvé doporučení a vyhledání něčeho,nebo někoho . No, ty se asi rád posloucháš, potažmo čteš, viď ??
    Prosím tě , už nic nerozebírej a hlavně nikomu nic nedoporučuj . To je asi tak vše, protože tohle rozhodně není konstruktivní debata, řešení je v nedohlednu . Tak se měj a už se prosím nerozčiluj, nerad bych tě měl na svědomí .
    Celá kauza ROTAX vs EMUX je stejně nesmysl, je to jen a jen o lidech a hlavně o jejich chování , tam či onam .Veškeré žabomyší hádky jsou jen nafouknutá bublina a čím víc se o tom mluví, tím větší ta bublina je .

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).